MAC Superior japonský kuchařský nůž Santoku 170 mm (SK-65)

2 665,- Kč s DPH
2 202,- Kč bez DPH

Toto zboží už bohužel není skladem, ozvěte se nám e-mail info@macnoze.cz a my Vám obratem zjistíme, kdy bude opět naskladněn.

Dostupnost VYPRODÁNO
Kód SK-65
Celková délka 300 mm
Hmotnost 155 g
Délka čepele 170 mm
Použití Univerzální nože, Nože na zeleninu a ovoce, Nože na ryby, Nože na maso
Jádro nože MAC Superior Steel (subzero AUS8)
Rukojeť Vrstvené dřevo Pakka
Vysoká tvrdost čepele 60 HRC
Dárková krabička Ano
Výrobce MAC Corporation Japan

Japonský nůž Santoku

Japonský nůž Santoku MAC Superior SK-65 s délkou čepele 170 mm je určený pro univerzální použití do všech kuchyní jako základní nůž. Čepel je obvykle kratší než má kuchařský nůž s výrazně odlišnou geometrií. Japonci si tento nůž chválí také pro tenké ostří, které umožňuje čistý řez, díky čemuž z krájených surovin neunikne zbytečně šťáva. Rozměry čepele umožňují nakrájenou surovinu podebrat a přenést na pánev. Zpracovat s ním můžete maso, ryby, zeleninu, ovoce, ale také ho využijete při přípravě sushi.

  • tvrdost 60 stupňů Rockwella
  • oboustranně broušený
  • perfektně ostrý a odolný
  • mytí v myčce není doporučeno!
  • dárková krabička Ano

Nůž tři ctnosti

Japonské slovo "santoku" se označuje jako "tři ctnosti", což svědčí o všestrannosti tohoto nožového stylu a druhu řezů, které vyniká v řezání, rozkrájení a mletí. Nůž Santoku je často prohlašován za fúzi mezi šéfkuchařským nožem a nakiri, což vám přináší výhody obou zmíněných.

Popis Superior série

Pevné ergonomické kuchyňské nože jsou vhodné do každé domácnosti a profesionální kuchyně. Tenké a ostré čepele jsou vyrobeny z vysoce-uhlíkové oceli MAC Superior, s hranou, která zůstává ostrá po dlouhou dobu. Velkou rukojeť pro jednoduchou manipulaci s nožem a dokonalé vyvážení si oblíbíte při prvním použití s nožem řady Superior. Tvrdost čepele 60stupňů v Rockwellové stupnici.


Ocel MAC Superior – subzero AUS8 – tato ocel je podrobena procesu kálení v mínusových teplotách, technické podrobnosti procesu jsou výrobním tajemstvím výrobce, chráněné patentem od roku 1965.

 

Aby vám nože Mac sloužily, co nejdéle dodržujte tato jednoduchá pravidla:

  1. Žádné kuchyňské nože vyrobené z vysoce kvalitní oceli s dlouhou životností by se neměly z důvodu vysoké teploty a silně působících čistících prostředků mýt v myčce.
  2. Po použití omyjte nůž jemnou mycí houbičkou a kuchyňským čisticím prostředkem, poté důkladně opláchněte. Nůž otřete jemným hadříkem dosucha. Po krájení citrusových plodů, cibule, rajčat a dalších surovin je opravdu důležité nůž důkladně omýt.
  3. Nevystavujte nůž dlouhodobému kontaktu s vodou nebo solí!
  4. Nože vyrobené z uhlíkové oceli nejsou nerezové a vyžadují větší péči při prvních použitích. Doporučujeme čepel nože po každém použití omýt, osušit a přetřít hadříkem namočeným v oleji. Zvýší se tak jeho odolnost proti korozi. Drobnou rez nebo patinu odstraníte broušením na kvalitních japonských vodních kamenech.
  5. Nože skladujte odděleně od ostatního kuchyňského příslušenství.
  6. Nepoužívejte nože ke krájení tvrdých surovin, jako jsou například zmražené potraviny nebo kosti. K tomu slouží speciální nože, které najdete v nabídce na našem eshopu.

Více o péči o kuchyňské nože MAC ...

Doporučujeme brousit nože pouze na kvalitních vodních kamenech! Jak často? Záleží, jak často nože používáte. Profesionálním kuchařům, kteří nože používají téměř denně, doporučujeme je jednou měsíčně brousit na vodních kamenech a před každým použitím dobrušovat ostří na ocílce. Domácím kulinářům doporučujeme jednou za tři měsíce nože brousit na vodních kamenech a ostří dobrušovat ocílkou podle potřeby.

Nedoporučujeme používat k ostření nožů jednoduché ostřice. Tento způsob ostření je pouze výpomocný, pokud nemáte dostatek času nabrousit nůž na kvalitních brusných vodních kamenech.

Více o broušení nožů MAC ...