Co řekli o nožích MAC


Thomas Keller, The French Laundry

Hodně lidí, se svými noži snažilo přitáhnout pozornost šéfkuchaře Thomase Kellera. On však nebyl o žádném z nich přesvědčen, že je to ten pravý.
„Asi před rokem mi Harold dal nůž MAC, abych si ho mohl v kuchyni vyzkoušet, a používám ho dodnes. Jeho tenké ostří mi umožňuje precizní a jednoduché krájení. Nůž lehce proniká skrz jakoukoli potravinu.“
— Chef Thomas Keller.

„Nože MAC používám v mé restauraci i doma od roku 2000, protože mají tu nejvyšší kvalitu, která mi zajišťuje preciznost a kontrolu. Tyto nože mají doživotní záruku a mohou být předávány z generace na generaci.
– Chef Thomas Keller, The French Laundry Restaurant, Yountville CA.

Jeden z nejlepších světových kuchařů Thomas Keller, z francouzské restaurace The French Laundry v Yountville v Kalifornii, se v roce 2000 stal ambasadorem firmy MAC. V průběhu let s hrdostí pozoruje její úspěchy. Firma MAC jemu a jeho zaměstnancům zajišťuje kuchyňské nože té nejvyšší kvality. V roce 2008 vytvořila firma MAC speciální limitovanou sérií nožů, které Thomas používá v kuchyni.

 



Charlie Trotter

Charliemu Trotterovi se nože MAC velmi zalíbily, a proto je podpořil.

„Přesvědčila mě skutečnost, že nože MAC jsou lisované a nejsou kované. Proto jsou tenké, lehké a velmi přesné.“
– Charlie Trotter „Food & Wine Magazine” červenec 2001

 



Kryštof Sajdok - Restauratér roku 2016 AHR

„V roce 2003 jsem se poprvé setkal s noži MAC v kuchyni Gordona Ramsayho v Londýně. V té době jsem používal přední evropské značky nožů Wusthof's a Henckle's. Šéfkuchař Mark mi tehdy nabídl zda nechci vyzkoušet japonské nože MAC. Velmi brzy jsem pochopil v čem jsou tak výjimečné. Je to lehkost, vyváženost, ostrost a tenká čepel, která precizně projde skrz potraviny. To vše mě uchvátilo a proto jsem začal šetřit na novou MAC sadu nožů.“
— Kryštof Sajdok - Restauratér roku 2016 AHR

 



Adell Shneer

Zbožňuji, že nůž MAC ideálně sedí v ruce. Poprvé jsem je používala na Dish Party (Food Network) a od té doby jsou mými společníky nejen v práci, ale i doma.”
– Adell Schneer, Senior Food Specialist, Canadian Living Magazine

 



Judi Orlick

Můj kuchyňský nůž MAC MTH-80 je se mnou na každém pracovišti. Vždy je ostrý, přesný a spolehlivý. Má hezkou, tenkou a ostrou hranu, která je jako břitva. Zároveň zbožňuji nůž MAC Yanagiba pro leváky. To jsou skutečné poklady!“
- Judi Orlick, New York City based Food Stylist


 

Cook’s Illustrated magazine

„Velmi doporučujeme MAC Superior Santoku SK-65, ten nůž je skutečně skvěle vyroben …”
– Cook’s Illustrated magazine, “Do You Really Need a Santoku Knife”, August 2004

 


 

cookingforengineers.com 

„Mezi mnoho srovnatelných a testovaných nožů, které uživatelé vyzkoušeli se nože MAC ukázaly jako nejlepší. A to ať byly používány kdekoliv.“

 

epinions.com

„Všechny tři nože, které jsem si koupil v sedmdesátých letech stále používám. I dnes vypadají tak, jako bych na ně sáhl poprvé.“