MAC Superior japonský kuchařský 210 mm (SF-85)
2 299,- Kč s DPH
1 900,- Kč bez DPH
Toto zboží už bohužel není skladem, ozvěte se nám e-mail info@macnoze.cz a my Vám obratem zjistíme, kdy bude opět naskladněn.
Dostupnost | VYPRODÁNO |
---|---|
Kód | SF-85 |
Celková délka | 340 mm |
Hmotnost | 175 g |
Délka čepele | 210 mm |
Použití | Univerzální nože, Nože na zeleninu a ovoce, Nože na zeleninu, Nože na ryby, Nože na ovoce, Nože na maso |
Jádro nože | MAC Superior Steel (subzero AUS8) |
Rukojeť | Vrstvené dřevo Pakka |
Vysoká tvrdost čepele | 60 HRC |
Dárková krabička | Ano |
Výrobce | MAC Corporation Japan |
MAC Superior japonský kuchařský nůž 210 mm
Japonský nůž MAC Superior SF-85 s délkou čepele 210 mm je určený pro univerzální použití do všech kuchyní jako základní nůž. Extremně ostý kuchařský nůž je určen pro krájení, sekání a kostkování téměř všech druhů potravin. Nejčastěji využijete tento nůž při krájení masa, ryb, zeleniny či sekání bylinek. Prostě vše, co potřebujete připravit k vaření.
- tvrdost 60 stupňů Rockwella
- oboustranně broušený
- perfektně ostrý a odolný
- mytí v myčce není doporučeno!
- dárková krabička Ano
Popis Superior série
Pevné ergonomické kuchyňské nože jsou vhodné do každé domácnosti a profesionální kuchyně. Tenké a ostré čepele jsou vyrobeny z vysoce-uhlíkové oceli MAC Superior, s hranou, která zůstává ostrá po dlouhou dobu. Velkou rukojeť pro jednoduchou manipulaci s nožem a dokonalé vyvážení si oblíbíte při prvním použití s nožem řady Superior. Tvrdost čepele 60stupňů v Rockwellové stupnici.
Ocel MAC Superior – subzero AUS8 – tato ocel je podrobena procesu kálení v mínusových teplotách, technické podrobnosti procesu jsou výrobním tajemstvím výrobce, chráněné patentem od roku 1965.
Aby vám nože Mac sloužily, co nejdéle dodržujte tato jednoduchá pravidla:
- Žádné kuchyňské nože vyrobené z vysoce kvalitní oceli s dlouhou životností by se neměly z důvodu vysoké teploty a silně působících čistících prostředků mýt v myčce.
- Po použití omyjte nůž jemnou mycí houbičkou a kuchyňským čisticím prostředkem, poté důkladně opláchněte. Nůž otřete jemným hadříkem dosucha. Po krájení citrusových plodů, cibule, rajčat a dalších surovin je opravdu důležité nůž důkladně omýt.
- Nevystavujte nůž dlouhodobému kontaktu s vodou nebo solí!
- Nože vyrobené z uhlíkové oceli nejsou nerezové a vyžadují větší péči při prvních použitích. Doporučujeme čepel nože po každém použití omýt, osušit a přetřít hadříkem namočeným v oleji. Zvýší se tak jeho odolnost proti korozi. Drobnou rez nebo patinu odstraníte broušením na kvalitních japonských vodních kamenech.
- Nože skladujte odděleně od ostatního kuchyňského příslušenství.
- Nepoužívejte nože ke krájení tvrdých surovin, jako jsou například zmražené potraviny nebo kosti. K tomu slouží speciální nože, které najdete v nabídce na našem eshopu.
Doporučujeme brousit nože pouze na kvalitních vodních kamenech! Jak často? Záleží, jak často nože používáte. Profesionálním kuchařům, kteří nože používají téměř denně, doporučujeme je jednou měsíčně brousit na vodních kamenech a před každým použitím dobrušovat ostří na ocílce. Domácím kulinářům doporučujeme jednou za tři měsíce nože brousit na vodních kamenech a ostří dobrušovat ocílkou podle potřeby.
Nedoporučujeme používat k ostření nožů jednoduché ostřice. Tento způsob ostření je pouze výpomocný, pokud nemáte dostatek času nabrousit nůž na kvalitních brusných vodních kamenech.