MAC Professional dárková sada japonských kuchařských nožů Santoku 2ks (MSK-201)

MAC Professional dárková sada japonských kuchařských nožů 2ks (MSK-201)
Novinka

4 235,- Kč s DPH
3 500,- Kč bez DPH

Ks    
Dostupnost SKLADEM
Kód MSK-201
Použití Univerzální nože
Rukojeť Vrstvené dřevo Pakka
Dárková krabička Ano
Výrobce MAC Corporation Japan

Sada nožů Santoku MAC Professional MSK-201 2ks

Dárková sada nožů Santoku MAC Professional SK-201 je určena pro univerzální použití do všech kuchyní jako základní nože. Čepel je obvykle kratší než má kuchařský nůž s výrazně odlišnou geometrií. Japonci si tento nůž chválí také pro tenké ostří, které umožňuje čistý řez, díky čemuž z krájených surovin neunikne zbytečně šťáva. Rozměry čepele umožňují nakrájenou surovinu podebrat a přenést na pánev. Zpracovat s ním můžete maso, ryby, zeleninu, ovoce, ale také ho využijete při přípravě sushi.

  • tvrdost 59 Rockwella
  • konstrukce Full-Tang
  • oboustranně broušený
  • perfektně ostrý a odolný
  • vysoko hodnocený v testech Culinary Inst. of America
  • mytí v myčce výrazně zkracuje životnost nožů
  • dárková krabička

Sada obsahuje

  • Japonský kuchařský nůž Santoku MSK-65 řady MAC Professional s délkou čepele 170 mm
  • Univerzální a okrajovací nůž Santoku SK-40 řady MAC Superior s délkou čepele 100 mm

Nůž tři ctnosti

Japonské slovo "santoku" se označuje jako "tři ctnosti", což svědčí o všestrannosti tohoto nožového stylu a druhu řezů, které vyniká v řezání, rozkrájení a mletí. Nůž Santoku je často prohlašován za fúzi mezi šéfkuchařským nožem a nakiri, což vám přináší výhody obou zmíněných.

Dárkové sady nožů

Stále více a více času chceme trávit v naší kuchyni, abychom udělali radost našim blízkým přípravou skvělého jídla. Aby příprava byla potěšením, stojí za to vyzkoušet profesionální sadu kuchyňských nožů. Bohatý sortiment doplňují nože určené pro přípravu různých potravin, díky tomu si každý vybere příslušný model pro sebe. V naší nabídce jsou nože pro každodenní využití, jakož i kuchyňské nože pro odborné použití – v podobě jednotlivých kuchyňských nožů nebo kuchyňských sad. Dárkové sady nožů jsou skvělou volbou pro každého, nezávisle od jeho individuálních potřeb. Japonské nože značky MAC jsou výrobky uznávané mezi světovými mistry kulinářského umění.

Aby vám nože Mac sloužily, co nejdéle dodržujte tato jednoduchá pravidla:

  1. Žádné kuchyňské nože vyrobené z vysoce kvalitní oceli s dlouhou životností by se neměly z důvodu vysoké teploty a silně působících čistících prostředků mýt v myčce.
  2. Po použití omyjte nůž jemnou mycí houbičkou a kuchyňským čisticím prostředkem, poté důkladně opláchněte. Nůž otřete jemným hadříkem dosucha. Po krájení citrusových plodů, cibule, rajčat a dalších surovin je opravdu důležité nůž důkladně omýt.
  3. Nevystavujte nůž dlouhodobému kontaktu s vodou nebo solí!
  4. Nože vyrobené z uhlíkové oceli nejsou nerezové a vyžadují větší péči při prvních použitích. Doporučujeme čepel nože po každém použití omýt, osušit a přetřít hadříkem namočeným v oleji. Zvýší se tak jeho odolnost proti korozi. Drobnou rez nebo patinu odstraníte broušením na kvalitních japonských vodních kamenech.
  5. Nože skladujte odděleně od ostatního kuchyňského příslušenství.
  6. Nepoužívejte nože ke krájení tvrdých surovin, jako jsou například zmražené potraviny nebo kosti. K tomu slouží speciální nože, které najdete v nabídce na našem eshopu.

Více o péči o kuchyňské nože MAC ...

Doporučujeme brousit nože pouze na kvalitních vodních kamenech! Jak často? Záleží, jak často nože používáte. Profesionálním kuchařům, kteří nože používají téměř denně, doporučujeme je jednou měsíčně brousit na vodních kamenech a před každým použitím dobrušovat ostří na ocílce. Domácím kulinářům doporučujeme jednou za tři měsíce nože brousit na vodních kamenech a ostří dobrušovat ocílkou podle potřeby.

Nedoporučujeme používat k ostření nožů jednoduché ostřice. Tento způsob ostření je pouze výpomocný, pokud nemáte dostatek času nabrousit nůž na kvalitních brusných vodních kamenech.

Více o broušení nožů MAC ...