MAC Professional dárková sada japonských kuchařských nožů 3ks (PRO-31)

8 470,- Kč s DPH
7 000,- Kč bez DPH

Ks    
Dostupnost SKLADEM
Kód PRO-31
Použití Nože na maso, Nože na pečivo, Nože na ryby, Nože na zeleninu a ovoce, Porcovací nože
Jádro nože MAC ocel AUS8
Rukojeť Vrstvené dřevo Pakka
Vysoká tvrdost čepele 59 HRC
Dárková krabička Ano
Konstrukce Full-Tang
Výrobce MAC Corporation Japan

Sada nožů MAC Professional PRO-31 3ks

Dárková sada nožů MAC Professional PRO-31 se standardním evropským designem a prvotřídní ostrostí. Čepele těchto nožů jsou vyrobené z oceli MAC-AUS8 s obsahem vanadu, který má pozitivní vliv na stejnoměrnost krystalické struktury. Lehkost krájení, velmi ostré ostří a ergonomická rukojeť. Všechny tyto vlastnosti jsou důkazem nejen vysoké kvality, ale také pečlivého provedení nožů MAC, které se vyrábí v městě Sakai od roku 1965. V Sakai se vyrábí tradiční nože, pro které si jezdí šéfkuchaři z celého Japonska.

Sada obsahuje

  • Šéfkuchařský nůž řady MAC Professional MTH-80 s délkou čepele 200 mm
  • Plátkovací nůž se zoubkovaným ostřím řady MAC Professional MSB-105 s délkou čepele 270 mm
  • Univerzální a okrajovací nůž řady MAC Professional PKF-50 s délkou čepele 125 mm

Duté vroubkování na čepeli

Duté vroubkování vytváří při krájení vzduchové kapsy a minimalizuje tak ulpívání krájené suroviny na čepeli nože.

Recenze a videotest šéfkuchařských nožů

Test 10 nejlepších šéfkuchařských nožů 2020 / Ezvid Wiki

Darkové sady nožů 

Stále více a více času chceme trávit v kuchyni, abychom udělali radost našim blízkým přípravou skvělého jídla. Aby příprava jídla byla potěšením, stojí za to vyzkoušet profesionální sadu kuchyňských nožů. Bohatý sortiment doplňují nože určené pro přípravu různých potravin, díky čemu si každý vybere příslušný model pro sebe. V naší nabídce jsou nože pro každodenní použití, jakož i kuchyňské nože pro odborné použití – v podobě jednotlivých kuchyňských nožů nebo kuchyňských sad. Dárkové sady nožů jsou skvělou volbou pro každého, nezávisle od jeho individuálních potřeb. Japonské nože značky MAC jsou výrobky uznávané mezi světovými mistry kulinářského umění.

Aby vám nože Mac sloužily, co nejdéle dodržujte tato jednoduchá pravidla:

  1. Žádné kuchyňské nože vyrobené z vysoce kvalitní oceli s dlouhou životností by se neměly z důvodu vysoké teploty a silně působících čistících prostředků mýt v myčce.
  2. Po použití omyjte nůž jemnou mycí houbičkou a kuchyňským čisticím prostředkem, poté důkladně opláchněte. Nůž otřete jemným hadříkem dosucha. Po krájení citrusových plodů, cibule, rajčat a dalších surovin je opravdu důležité nůž důkladně omýt.
  3. Nevystavujte nůž dlouhodobému kontaktu s vodou nebo solí!
  4. Nože vyrobené z uhlíkové oceli nejsou nerezové a vyžadují větší péči při prvních použitích. Doporučujeme čepel nože po každém použití omýt, osušit a přetřít hadříkem namočeným v oleji. Zvýší se tak jeho odolnost proti korozi. Drobnou rez nebo patinu odstraníte broušením na kvalitních japonských vodních kamenech.
  5. Nože skladujte odděleně od ostatního kuchyňského příslušenství.
  6. Nepoužívejte nože ke krájení tvrdých surovin, jako jsou například zmražené potraviny nebo kosti. K tomu slouží speciální nože, které najdete v nabídce na našem eshopu.

Více o péči o kuchyňské nože MAC ...

Doporučujeme brousit nože pouze na kvalitních vodních kamenech! Jak často? Záleží, jak často nože používáte. Profesionálním kuchařům, kteří nože používají téměř denně, doporučujeme je jednou měsíčně brousit na vodních kamenech a před každým použitím dobrušovat ostří na ocílce. Domácím kulinářům doporučujeme jednou za tři měsíce nože brousit na vodních kamenech a ostří dobrušovat ocílkou podle potřeby.

Nedoporučujeme používat k ostření nožů jednoduché ostřice. Tento způsob ostření je pouze výpomocný, pokud nemáte dostatek času nabrousit nůž na kvalitních brusných vodních kamenech.

Více o broušení nožů MAC ...