MAC Original japonský kuchařský univerzální nůž 150 mm

1 680,- Kč s DPH
1 388,- Kč bez DPH

Ks    
Dostupnost SKLADEM
Kód AC-55
Celková délka 270 mm
Hmotnost 110 g
Délka čepele 150 mm
Použití Univerzální nože, Nože na ryby, Nože na ovoce a zeleninu, Nože na maso, Filetovací nože
Jádro nože MAC ocel AUS8
Rukojeť Laminované tvrdé dřevo zpevněné 3 nýty
Vysoká tvrdost čepele 59 HRC
Dárková krabička Ano
Výrobce MAC Corporation Japan

Kuchařský univerzální nůž

Nůž Mac Original AC-55 s délkou 150 mm má velice ostrou špičku. Ta umožňuje snadné proniknutí nože do potravin. Díky tenké čepeli je ideální k čištění a krájení. Využití najdete při přípravě zeleniny, ovoce, ryb, masa nebo třeba studených mís. Tyto univerzální nože jsou velice oblíbené v každé kuchyni!

  • tvrdost 58 až 61 Rockwella
  • oboustranně broušený
  • perfektně ostrý a odolný
  • mytí v myčce výrazně zkracuje životnost nožů
  • dárková krabička

Popis Original série

Nože řady MAC Original jsou unikátní kuchyňské nože se zaoblenou špičkou, která je patentována firmou MAC Corporation. Zvyšuje bezpečnost práce při krájení a jejich ergonomická tvarovaná rukojeť usnadňuje práci pod přirozeným úhlem.Tenké, ostré, a lehce elastické čepele jsou vyrobené z japonské uhlíkové oceli odolné vůči korozi.

Kuchyňské nože Orginal jsou vyrobeny z oceli MAC – AUS8 – japonský ekvivalent oceli 440C, je ocel, která patří mezi evropské ekvivalenty oceli 440C a ATS 34. Japonská ocel se liší od evropské oceli ekvivalenty 440 n použitím malého množství vanadu. Vanad má pozitivní vliv na stejnoměrnost krystalické struktury, přidán ve vhodných poměrech zvyšuje odolnost proti oděru. Japonská technologie výroby zaručuje nejvyšší kvalitu.

Aby vám nože Mac sloužily, co nejdéle dodržujte tato jednoduchá pravidla:

  1. Žádné kuchyňské nože vyrobené z vysoce kvalitní oceli s dlouhou životností by se neměly z důvodu vysoké teploty a silně působících čistících prostředků mýt v myčce.
  2. Po použití omyjte nůž jemnou mycí houbičkou a kuchyňským čisticím prostředkem, poté důkladně opláchněte. Nůž otřete jemným hadříkem dosucha. Po krájení citrusových plodů, cibule, rajčat a dalších surovin je opravdu důležité nůž důkladně omýt.
  3. Nevystavujte nůž dlouhodobému kontaktu s vodou nebo solí!
  4. Nože vyrobené z uhlíkové oceli nejsou nerezové a vyžadují větší péči při prvních použitích. Doporučujeme čepel nože po každém použití omýt, osušit a přetřít hadříkem namočeným v oleji. Zvýší se tak jeho odolnost proti korozi. Drobnou rez nebo patinu odstraníte broušením na kvalitních japonských vodních kamenech.
  5. Nože skladujte odděleně od ostatního kuchyňského příslušenství.
  6. Nepoužívejte nože ke krájení tvrdých surovin, jako jsou například zmražené potraviny nebo kosti. K tomu slouží speciální nože, které najdete v nabídce na našem eshopu.

Více o péči o kuchyňské nože MAC ...

Doporučujeme brousit nože pouze na kvalitních vodních kamenech! Jak často? Záleží, jak často nože používáte. Profesionálním kuchařům, kteří nože používají téměř denně, doporučujeme je jednou měsíčně brousit na vodních kamenech a před každým použitím dobrušovat ostří na ocílce. Domácím kulinářům doporučujeme jednou za tři měsíce nože brousit na vodních kamenech a ostří dobrušovat ocílkou podle potřeby.

Nedoporučujeme používat k ostření nožů jednoduché ostřice. Tento způsob ostření je pouze výpomocný, pokud nemáte dostatek času nabrousit nůž na kvalitních brusných vodních kamenech.

Více o broušení nožů MAC ...