MAC Original japonský kuchařský nůž na sýry 100 mm
995,- Kč s DPH
822,- Kč bez DPH
Dostupnost | SKLADEM |
---|---|
Kód | MK-40 |
Celková délka | 210 mm |
Hmotnost | 42 g |
Délka čepele | 100 mm |
Použití | Nože na sýry |
Jádro nože | MAC ocel AUS8 |
Rukojeť | Laminované tvrdé dřevo zpevněné 2 nýty |
Vysoká tvrdost čepele | 59 HRC |
Dárková krabička | Ano |
Výrobce | MAC Corporation Japan |
Kuchařský nůž na sýry
Nůž řady MAC Original MK-40 s čepelí 100 mm je určený pro plátkování sýru. Je důležité, aby se sýr na nůž nelepil, což ostrá a nepřilnavá čepel umožnuje. Tento nůž je výborný pomocník ke krájení a servírování sýrů.
- tvrdost 58 až 61 Rockwella
- nepřilnavý povrch čepele
- oboustranně broušený
- perfektně ostrý a odolný
- rukojeť zpevněná 2 nýty
- mytí v myčce výrazně zkracuje životnost nožů
- dárková krabička
Popis Original série
Nože řady MAC Original jsou unikátní kuchyňské nože se zaoblenou špičkou, která je patentovaná firmou MAC Corporation. Ta zvyšuje bezpečnost práce při krájení. Jejich ergonomická tvarovaná rukojeť usnadňuje práci pod přirozeným úhlem. Tenké, ostré, a lehce elastické čepele jsou vyrobené z japonské uhlíkové oceli odolné vůči korozi. Řada MAC Original se vyrábí s praktickými otvory na čepeli pro zavěšení, což zjednodušuje skladování nožů v odpovídajících podmínkách. Díky tomuto řešení se nože po umytí vysoušejí přirozeně a nedochází ke korozi oceli.
Aby vám nože Mac sloužily, co nejdéle dodržujte tato jednoduchá pravidla:
- Žádné kuchyňské nože vyrobené z vysoce kvalitní oceli s dlouhou životností by se neměly z důvodu vysoké teploty a silně působících čistících prostředků mýt v myčce.
- Po použití omyjte nůž jemnou mycí houbičkou a kuchyňským čisticím prostředkem, poté důkladně opláchněte. Nůž otřete jemným hadříkem dosucha. Po krájení citrusových plodů, cibule, rajčat a dalších surovin je opravdu důležité nůž důkladně omýt.
- Nevystavujte nůž dlouhodobému kontaktu s vodou nebo solí!
- Nože vyrobené z uhlíkové oceli nejsou nerezové a vyžadují větší péči při prvních použitích. Doporučujeme čepel nože po každém použití omýt, osušit a přetřít hadříkem namočeným v oleji. Zvýší se tak jeho odolnost proti korozi. Drobnou rez nebo patinu odstraníte broušením na kvalitních japonských vodních kamenech.
- Nože skladujte odděleně od ostatního kuchyňského příslušenství.
- Nepoužívejte nože ke krájení tvrdých surovin, jako jsou například zmražené potraviny nebo kosti. K tomu slouží speciální nože, které najdete v nabídce na našem eshopu.
Doporučujeme brousit nože pouze na kvalitních vodních kamenech! Jak často? Záleží, jak často nože používáte. Profesionálním kuchařům, kteří nože používají téměř denně, doporučujeme je jednou měsíčně brousit na vodních kamenech a před každým použitím dobrušovat ostří na ocílce. Domácím kulinářům doporučujeme jednou za tři měsíce nože brousit na vodních kamenech a ostří dobrušovat ocílkou podle potřeby.
Nedoporučujeme používat k ostření nožů jednoduché ostřice. Tento způsob ostření je pouze výpomocný, pokud nemáte dostatek času nabrousit nůž na kvalitních brusných vodních kamenech.