MAC japonské kuchyňské nůžky

980,- Kč s DPH
810,- Kč bez DPH

Ks    
Dostupnost SKLADEM
Kód KS-4
Hmotnost 102 g
Materiál
Výrobce MAC Corporation Japan

Praktické kuchyňské nůžky MAC

Praktické kuchyňské nůžky MAC KS-4 jsou nejen dokonale ostré, ale také se velmi pohodlně drží. Jsou vyrobeny z ušlechtilé nerezové oceli s ergonomickou rukojetí z odolného plastu. Byly designovány pro neúnavnou práci. Oproti běžným nůžkám ušetří více než 50 % námahy při stříhání.

  • Multifunkční nůžky s dlouhou životností
  • Ostré ostří pro snadné stříhání
  • Ergonomická měkká rukojeť ze speciálního plastu
  • Integrovaný otvírák na šroubovací uzávěry
  • Vhodné pro praváky i leváky
  • Univerzální černo-šedý design

Aby vám nože Mac sloužily, co nejdéle dodržujte tato jednoduchá pravidla:

  1. Žádné kuchyňské nože vyrobené z vysoce kvalitní oceli s dlouhou životností by se neměly z důvodu vysoké teploty a silně působících čistících prostředků mýt v myčce.
  2. Po použití omyjte nůž jemnou mycí houbičkou a kuchyňským čisticím prostředkem, poté důkladně opláchněte. Nůž otřete jemným hadříkem dosucha. Po krájení citrusových plodů, cibule, rajčat a dalších surovin je opravdu důležité nůž důkladně omýt.
  3. Nevystavujte nůž dlouhodobému kontaktu s vodou nebo solí!
  4. Nože vyrobené z uhlíkové oceli nejsou nerezové a vyžadují větší péči při prvních použitích. Doporučujeme čepel nože po každém použití omýt, osušit a přetřít hadříkem namočeným v oleji. Zvýší se tak jeho odolnost proti korozi. Drobnou rez nebo patinu odstraníte broušením na kvalitních japonských vodních kamenech.
  5. Nože skladujte odděleně od ostatního kuchyňského příslušenství.
  6. Nepoužívejte nože ke krájení tvrdých surovin, jako jsou například zmražené potraviny nebo kosti. K tomu slouží speciální nože, které najdete v nabídce na našem eshopu.

Více o péči o kuchyňské nože MAC ...

Doporučujeme brousit nože pouze na kvalitních vodních kamenech! Jak často? Záleží, jak často nože používáte. Profesionálním kuchařům, kteří nože používají téměř denně, doporučujeme je jednou měsíčně brousit na vodních kamenech a před každým použitím dobrušovat ostří na ocílce. Domácím kulinářům doporučujeme jednou za tři měsíce nože brousit na vodních kamenech a ostří dobrušovat ocílkou podle potřeby.

Nedoporučujeme používat k ostření nožů jednoduché ostřice. Tento způsob ostření je pouze výpomocný, pokud nemáte dostatek času nabrousit nůž na kvalitních brusných vodních kamenech.

Více o broušení nožů MAC ...