MAC Chef japonský kuchařský loupací nůž 65 mm

937,- Kč s DPH
774,- Kč bez DPH

Ks    
Dostupnost SKLADEM
Kód PK-25
Celková délka 165 mm
Hmotnost 30 g
Délka čepele 65 mm
Použití Nože na ovoce a zeleninu, Okrajovací nože
Jádro nože MAC ocel AUS8
Rukojeť Laminované tvrdé dřevo
Vysoká tvrdost čepele 58 až 61 HRC
Dárková krabička Ano
Výrobce MAC Corporation Japan

Loupací, vykrajovací a okrajovací nůž

Loupací nůž MAC CHEF PK-25 s délkou 65 mm má zahnutou čepel a skvěle se tak přizpůsobí povrchu zeleniny nebo ovoce. Pomůže vám snadno vykrajovat nebo okrajovat například brambory, cuketu nebo mrkev do různých oválných tvaru, kterými můžete ozdobit vaše pokrmy.V zahraničí známý také jako „Turning Knife“ je skvělým pomocníkem pro všechny vyznavače dobrého jídla, a neměl by chybět ve vaši výbavě kuchyňských nožů!

  • tvrdost 58 až 61 Rockwella
  • speciálně zahnutá čepel
  • perfektně ostrý a odolný
  • rukojeť zpevněná 3 nýty
  • dárková krabička
  • mytí v myčce výrazně zkracuje životnost nožů

Popis Chef série

Řada kuchyňských nožů MAC Chef je oblíbenou sérií nožů se standardním evropským designem a prvotřídní ostrostí. Čepele těchto nožů jsou vyrobené z oceli MAC-AUS8 s obsahem vanadu, který má pozitivní vliv na stejnoměrnost krystalické struktury. Přidán ve vhodných poměrech zvyšuje odolnost proti oděru. Japonská technologie výroby zaručuje nejvyšší kvalitu, a proto jsou tak nepřekonatelně ostré, ale zároveň také vysoce odolné.

Nože řady MAC Chef jsou ekonomickou variantou dostupnou pro každého. Nabízíme 15 různých modelů nožů, které jsou určené ke krájení mražených jídel, plátkování, porcování, vykosťování. Zkrátka ke zpracování všech potřebných surovin. MAC Chef sérií s oblibou používají kuchaři po celém světě, zároveň jsou ideální do každé domácnosti.

Aby vám nože Mac sloužily, co nejdéle dodržujte tato jednoduchá pravidla:

  1. Žádné kuchyňské nože vyrobené z vysoce kvalitní oceli s dlouhou životností by se neměly z důvodu vysoké teploty a silně působících čistících prostředků mýt v myčce.
  2. Po použití omyjte nůž jemnou mycí houbičkou a kuchyňským čisticím prostředkem, poté důkladně opláchněte. Nůž otřete jemným hadříkem dosucha. Po krájení citrusových plodů, cibule, rajčat a dalších surovin je opravdu důležité nůž důkladně omýt.
  3. Nevystavujte nůž dlouhodobému kontaktu s vodou nebo solí!
  4. Nože vyrobené z uhlíkové oceli nejsou nerezové a vyžadují větší péči při prvních použitích. Doporučujeme čepel nože po každém použití omýt, osušit a přetřít hadříkem namočeným v oleji. Zvýší se tak jeho odolnost proti korozi. Drobnou rez nebo patinu odstraníte broušením na kvalitních japonských vodních kamenech.
  5. Nože skladujte odděleně od ostatního kuchyňského příslušenství.
  6. Nepoužívejte nože ke krájení tvrdých surovin, jako jsou například zmražené potraviny nebo kosti. K tomu slouží speciální nože, které najdete v nabídce na našem eshopu.

Více o péči o kuchyňské nože MAC ...

Doporučujeme brousit nože pouze na kvalitních vodních kamenech! Jak často? Záleží, jak často nože používáte. Profesionálním kuchařům, kteří nože používají téměř denně, doporučujeme je jednou měsíčně brousit na vodních kamenech a před každým použitím dobrušovat ostří na ocílce. Domácím kulinářům doporučujeme jednou za tři měsíce nože brousit na vodních kamenech a ostří dobrušovat ocílkou podle potřeby.

Nedoporučujeme používat k ostření nožů jednoduché ostřice. Tento způsob ostření je pouze výpomocný, pokud nemáte dostatek času nabrousit nůž na kvalitních brusných vodních kamenech.

Více o broušení nožů MAC ...