MAC Chef dárková sada japonských kuchařských nožů 3ks (Chef-33)

3 937,- Kč s DPH
3 254,- Kč bez DPH

Ks    
Dostupnost SKLADEM
Kód Chef-33
Použití Nože na maso, Nože na ryby, Nože na zeleninu a ovoce, Porcovací nože, Univerzální nože
Jádro nože MAC ocel AUS8
Rukojeť Laminované tvrdé dřevo zpevněné 3 nýty
Vysoká tvrdost čepele 58 HRC
Dárková krabička Ano
Výrobce MAC Corporation Japan

Sada nožů MAC Chef-33 3ks

Dárková sada nožů MAC Chef-33 se standardním evropským designem a prvotřídní ostrostí. Čepele těchto nožů jsou vyrobené z oceli MAC-AUS8 s obsahem vanadu, který má pozitivní vliv na stejnoměrnost krystalické struktury. Lehkost krájení, velmi ostré ostří a ergonomická rukojeť. Všechny tyto vlastnosti jsou důkazem nejen vysoké kvality, ale také pečlivého provedení nožů MAC.

Sada obsahuje

  • Šéfkuchařský nůž řady MAC Chef HB-85 s délkou čepele 215 mm
  • Univerzální a okrajovací nůž řady MAC Chef HB-55 s délkou čepele 135 mm
  • Plátkovací nůž se zoubkovaným ostřím MAC Chef BS-90 s délkou čepele 220 mm

Dárkové sady nožů

Stále více a více času chceme trávit v naší kuchyni, abychom udělali radost našim blízkým přípravou skvělého jídla. Aby příprava byla potěšením, stojí za to vyzkoušet profesionální sadu kuchyňských nožů. Bohatý sortiment doplňují nože určené pro přípravu různých potravin, díky tomu si každý vybere příslušný model pro sebe. V naší nabídce jsou nože pro každodenní využití, jakož i kuchyňské nože pro odborné použití – v podobě jednotlivých kuchyňských nožů nebo kuchyňských sad. Dárkové sady nožů jsou skvělou volbou pro každého, nezávisle od jeho individuálních potřeb. Japonské nože značky MAC jsou výrobky uznávané mezi světovými mistry kulinářského umění.

Aby vám nože Mac sloužily, co nejdéle dodržujte tato jednoduchá pravidla:

  1. Žádné kuchyňské nože vyrobené z vysoce kvalitní oceli s dlouhou životností by se neměly z důvodu vysoké teploty a silně působících čistících prostředků mýt v myčce.
  2. Po použití omyjte nůž jemnou mycí houbičkou a kuchyňským čisticím prostředkem, poté důkladně opláchněte. Nůž otřete jemným hadříkem dosucha. Po krájení citrusových plodů, cibule, rajčat a dalších surovin je opravdu důležité nůž důkladně omýt.
  3. Nevystavujte nůž dlouhodobému kontaktu s vodou nebo solí!
  4. Nože vyrobené z uhlíkové oceli nejsou nerezové a vyžadují větší péči při prvních použitích. Doporučujeme čepel nože po každém použití omýt, osušit a přetřít hadříkem namočeným v oleji. Zvýší se tak jeho odolnost proti korozi. Drobnou rez nebo patinu odstraníte broušením na kvalitních japonských vodních kamenech.
  5. Nože skladujte odděleně od ostatního kuchyňského příslušenství.
  6. Nepoužívejte nože ke krájení tvrdých surovin, jako jsou například zmražené potraviny nebo kosti. K tomu slouží speciální nože, které najdete v nabídce na našem eshopu.

Více o péči o kuchyňské nože MAC ...

Doporučujeme brousit nože pouze na kvalitních vodních kamenech! Jak často? Záleží, jak často nože používáte. Profesionálním kuchařům, kteří nože používají téměř denně, doporučujeme je jednou měsíčně brousit na vodních kamenech a před každým použitím dobrušovat ostří na ocílce. Domácím kulinářům doporučujeme jednou za tři měsíce nože brousit na vodních kamenech a ostří dobrušovat ocílkou podle potřeby.

Nedoporučujeme používat k ostření nožů jednoduché ostřice. Tento způsob ostření je pouze výpomocný, pokud nemáte dostatek času nabrousit nůž na kvalitních brusných vodních kamenech.

Více o broušení nožů MAC ...