MAC Black japonský šéfkuchařský nůž s teflonem 215 mm

MAC Black japonský šéfkuchařský nůž s teflonem 215 mm
Doporučujeme

2 035,- Kč s DPH
1 682,- Kč bez DPH

Ks    
Dostupnost SKLADEM
Kód BF-HB-85
Celková délka 330 mm
Hmotnost 135 g
Délka čepele 215 mm
Použití Filetovací nože, Nože na sushi, Nože na ryby, Nože na ovoce a zeleninu, Nože na maso
Jádro nože MAC ocel AUS8
Rukojeť Laminované tvrdé dřevo zpevněné 3 nýty
Vysoká tvrdost čepele 58 HRC
Dárková krabička Ano
Výrobce MAC Corporation Japan

Šéfkuchařský nůž

Šéfkuchařský nůž MAC Black BF-HB-85 s délkou čepele 215 mm je bezpochyby základním a všestranným nožem v každé kuchyni. Extrémně ostrý šéfkuchařský nůž s dlouhou štíhlou čepelí potaženou teflonem je určený pro krájení, sekání a kostkování téměř všech druhů potravin. Speciální teflonový povrch brání krájeným potravinám v přilepení na ostří nože.Využití najdete i při připravě sushi. Díky této technologii získaly uznaní mistrů sushi po celém světě.

  • tvrdost 58 Rockwella
  • teflonový povrch čepele
  • oboustranně broušený
  • perfektně ostrý a odolný
  • omývat pouze jemnou houbičkou pod tekoucí vodou!
  • dárková krabička

Popis Black série s teflonem

Uznávaná řada MAC Black doplňuje nabídků nožů potažených teflonem. Díky této technologii získaly uznání mistrů sushi, a také se proslavily jako nejvíce designérské nože pro moderní kuchyně.

Vyrobené z oceli MAC – AUS8 – japonský ekvivalent oceli 440C, je ocel, která patří mezi evropské ekvivalenty oceli 440C a ATS 34. Japonská ocel se liší od evropské oceli ekvivalenty 440 n použitím malého množství vanadu. Vanad má pozitivní vliv na stejnoměrnost krystalické struktury, přidán ve vhodných poměrech zvyšuje odolnost proti oděru. Japonská technologie výroby zaručuje nejvyšší kvalitu.

Zacházejte šetrně s Black sérii s teflonem!

Doporučujeme omývat ručně jemnou houbičkou pod tekoucí vodou!
Mytím v myčce nebo silnými chemickými prostředky zkracujete životnost nože. Navíc obvykle dojde k jeho poškození!

Aby vám nože Mac sloužily, co nejdéle dodržujte tato jednoduchá pravidla:

  1. Žádné kuchyňské nože vyrobené z vysoce kvalitní oceli s dlouhou životností by se neměly z důvodu vysoké teploty a silně působících čistících prostředků mýt v myčce.
  2. Po použití omyjte nůž jemnou mycí houbičkou a kuchyňským čisticím prostředkem, poté důkladně opláchněte. Nůž otřete jemným hadříkem dosucha. Po krájení citrusových plodů, cibule, rajčat a dalších surovin je opravdu důležité nůž důkladně omýt.
  3. Nevystavujte nůž dlouhodobému kontaktu s vodou nebo solí!
  4. Nože vyrobené z uhlíkové oceli nejsou nerezové a vyžadují větší péči při prvních použitích. Doporučujeme čepel nože po každém použití omýt, osušit a přetřít hadříkem namočeným v oleji. Zvýší se tak jeho odolnost proti korozi. Drobnou rez nebo patinu odstraníte broušením na kvalitních japonských vodních kamenech.
  5. Nože skladujte odděleně od ostatního kuchyňského příslušenství.
  6. Nepoužívejte nože ke krájení tvrdých surovin, jako jsou například zmražené potraviny nebo kosti. K tomu slouží speciální nože, které najdete v nabídce na našem eshopu.

Více o péči o kuchyňské nože MAC ...

Doporučujeme brousit nože pouze na kvalitních vodních kamenech! Jak často? Záleží, jak často nože používáte. Profesionálním kuchařům, kteří nože používají téměř denně, doporučujeme je jednou měsíčně brousit na vodních kamenech a před každým použitím dobrušovat ostří na ocílce. Domácím kulinářům doporučujeme jednou za tři měsíce nože brousit na vodních kamenech a ostří dobrušovat ocílkou podle potřeby.

Nedoporučujeme používat k ostření nožů jednoduché ostřice. Tento způsob ostření je pouze výpomocný, pokud nemáte dostatek času nabrousit nůž na kvalitních brusných vodních kamenech.

Více o broušení nožů MAC ...