Magnetický blok na nože ze dřeva prázdný 23x20x10 cm

Magnetický blok na nože ze dřeva prázdný 23x20x10 cm
Novinka

2 407,- Kč s DPH
1 989,- Kč bez DPH

Ks    
Dostupnost SKLADEM
Kód Blok-005
Celková délka 230x205x100 mm
Hmotnost 854 g

Magnetický blok na nože ze dřeva prázdný 230x205x100 mm

Magnetický blok na nože od výrobce Szturc je vyroben z odolného jasanového dřeva, které je velmi odolné a má krásný přírodní vzhled. Stojan na nože obsahuje magnet, který umožňuje snadné přichycení nožů k desce.

Kromě správného výběru kuchyňských nožů je důležitý i způsob jejich uložení v kuchyni tak, aby byly vždy po ruce, bezpečně a přitom k noži šetrně. Špičkové bloky na nože Szturc jsou nejen praktické, ale vaše nože i ochrání. Naše možnosti zde ale nekončí – nabízíme také magnetické lišty a pouzdra na nože.

  • blok na 4-5 kusů
  • vyrobeno z jasanu
  • vhodné nejen na nože MAC

 

Aby vám nože Mac sloužily, co nejdéle dodržujte tato jednoduchá pravidla:

  1. Žádné kuchyňské nože vyrobené z vysoce kvalitní oceli s dlouhou životností by se neměly z důvodu vysoké teploty a silně působících čistících prostředků mýt v myčce.
  2. Po použití omyjte nůž jemnou mycí houbičkou a kuchyňským čisticím prostředkem, poté důkladně opláchněte. Nůž otřete jemným hadříkem dosucha. Po krájení citrusových plodů, cibule, rajčat a dalších surovin je opravdu důležité nůž důkladně omýt.
  3. Nevystavujte nůž dlouhodobému kontaktu s vodou nebo solí!
  4. Nože vyrobené z uhlíkové oceli nejsou nerezové a vyžadují větší péči při prvních použitích. Doporučujeme čepel nože po každém použití omýt, osušit a přetřít hadříkem namočeným v oleji. Zvýší se tak jeho odolnost proti korozi. Drobnou rez nebo patinu odstraníte broušením na kvalitních japonských vodních kamenech.
  5. Nože skladujte odděleně od ostatního kuchyňského příslušenství.
  6. Nepoužívejte nože ke krájení tvrdých surovin, jako jsou například zmražené potraviny nebo kosti. K tomu slouží speciální nože, které najdete v nabídce na našem eshopu.

Více o péči o kuchyňské nože MAC ...

Doporučujeme brousit nože pouze na kvalitních vodních kamenech! Jak často? Záleží, jak často nože používáte. Profesionálním kuchařům, kteří nože používají téměř denně, doporučujeme je jednou měsíčně brousit na vodních kamenech a před každým použitím dobrušovat ostří na ocílce. Domácím kulinářům doporučujeme jednou za tři měsíce nože brousit na vodních kamenech a ostří dobrušovat ocílkou podle potřeby.

Nedoporučujeme používat k ostření nožů jednoduché ostřice. Tento způsob ostření je pouze výpomocný, pokud nemáte dostatek času nabrousit nůž na kvalitních brusných vodních kamenech.

Více o broušení nožů MAC ...